Polis Luxury Apartments Θεσσαλονίκη Thessaloniki
Polis Luxury Apartments Custom Loader GIF

Καλώς ήρθατε στην Iστορική Θεσσαλονίκη.

Welcome to Historical Thessaloniki.

Αξιοθέατα

Δεκάδες εκπληκτικοί προορισμοί, εκατοντάδες θέματα. Κάθε θέμα και μία αξέχαστη εμπειρία, κάθε εμπειρία και μία γλυκιά ανάμνηση. Δείτε μερικές μόνο από τις δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε στην όμορφη πόλη μας.

Σημεία ενδιαφέροντος

Λευκός Πύργος

Το έμβλημα της πόλης

Ο μοναδικός Λευκός Πύργος είναι εδώ και αιώνες το σήμα κατατεθέν της Θεσσαλονίκης. Εκτός από ένα εξαιρετικό μνημείο ιστορικής σημασίας, αποτελεί και ένα εκπληκτικό μουσείο που σε ταξιδεύει ανά τους αιώνες παντρεύοντας αρμονικά το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον. Η περιήγηση στην ιστορία μέσω των θεματικών ορόφων και των διαδραστικών εκθεμάτων του, μετατρέπει την επίσκεψη σε εμπειρία ζωής. Μην το χάσετε!

Επταπύργιο

Τα εκπληκτικά κάστρα της παλιάς πόλης

α κάστρα του Επταπυργίου, είναι γνωστά και με την οθωμανική ονομασία Γεντί Κουλέ. Τα κτίσματα έχουν
χρησιμοποιηθεί ως φρούριο, φυλακή και τώρα αποτελούν ένα λαογραφικό μουσείο με παραδοσιακά εκθέματα. Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της Θεσσαλονίκης και προσφέρει πανοραμική θέα της πόλης. Μην παραλείψετε μία επίσκεψη πρωινές ώρες.

Αρχαιολογικό Μουσείο

Μια βόλτα στην ιστορία της Μακεδονίας.

Η επιτομή του Ελληνικού πολιτισμού, η μαγεία της Μακεδονικής Δυναστείας, το μεγαλείο της Ελληνικής τέχνης συγκεντρωμένα σε ένα πανέμορφο κτίριο υψηλής αρχιτεκτονικής. Σε ένα λιτό, καθαρό και φωτεινό περιβάλλον ο επισκέπτης θα δει μεταξύ άλλων, ειδικά ευρήματα και εκθέματα από την Αρχαία Βεργίνα και τον τάφο του Φίλιππου του Β. Με μόνιμες αλλά και περιστασιακές εκθέσεις αποτελεί μία απαραίτητη στάση για όλους τους επισκέπτες

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Το παρελθόν της βυζαντινής ιστορίας της πόλης και των ανθρώπων της.

Είναι πραγματικά ένα κόσμημα της πόλης! Εκθέτει την Βυζαντινή ιστορία της πόλης και των ανθρώπων που κατοίκησαν σε αυτήν, φιλοξενώντας αντικείμενα της καθημερινότητας και άλλα ιστορικά εκθέματα. Έχει χαρακτηριστεί ως το σπουδαιότερο δημόσιο κτίριο της Ελλάδας και ως έργο αρχιτεκτονικής τέχνης. Ο συνδυασμός βυζαντινής και μοντέρνας αρχιτεκτονικής αγγίζει το όριο της τελειότητας. Μην παραλείψετε μία στάση στο όμορφο καφέ του.

Πλατεία Αριστοτέλους

Μία ιστορική πανέμορφη πλατεία, στο κέντρο της πόλης.

Ως κομμάτι του πολεοδομικού άξονα που εκτείνεται μέχρι το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, η πλατεία είναι ένα ξεχωριστό αξιοθέατο της Θεσσαλονίκης συγκεντρώνοντας πολύ κόσμο όλες τις ώρες τις ημέρας. Αξίζει να την κατεβείς από ψηλά για να απολαύσεις την μαγευτική θέα. Στα πολυάριθμα καταστήματά της μπορείτε να ανακαλύψετε εκπληκτικά μέρη για ψώνια, φαγητό και ψυχαγωγία. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε παραδοσιακό κουλούρι και σαλέπι από τους πλανόδιους πωλητές.

Κέντρο Διάδοσης Επιστημών ΝΟΗΣΙΣ

Το σημαντικότερο τεχνολογικό μουσείο στην Ελλάδα.

Ώντας ίσως το σημαντικότερο τεχνολογικό μουσείο στην Ελλάδα, το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας, προσφέρει στο κοινό μια μόνιμη έκθεση με ιστορικά εκθέματα για την κατανόηση θεμάτων επιστήμης και τεχνολογίας. Ανάμεσα στα θεάματα που προσφέρονται μπορείτε να απολάυσετε ταινίες εκπαιδευτικού περιεχομένου και ντοκιμαντέρ στην κινηματογραφική αίθουσα του κοσμοθέατρου, ταινίες που σχετίζονται με το διάστημα στο πλανητάριο ή να ζήσετε μία μοναδική εμπειρία τριών διαστάσεων στον προσωμοιωτή.

Άγιος Δημήτριος

Κάτι περισσότερο από ένας απλός Ορθόδοξος ναός.

Ο ναός του Αγίου Δημητρίου είναι αφιερωμένος στον Άγιο Δημήτριο, τον πολιούχο της πόλης. Αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα στολίδια της Θεσσαλονίκης. Επιβλητικός και απέραντος, δείχνει την Ιστορία της Θεσσαλονίκης σε βάθος εκατοντάδων χρόνων. Στο υπόγειο του ναού βρίσκεται ο χώρος μαρτυρίου του Αγίου. Συνδυάστε το με μια επίσκεψη στην αρχαία αγορά που βρίσκεται λίγο παρακάτω στον δρόμο προς την πλατεία και τον πεζόδρομο της Αριστοτέλους.

Αγία Σοφία

Όλη η Βυζαντινή ιστορία σε ένα θρησκευτικό κτίσμα.

Ένας από τους παλαιότερους και σπουδαιότερους ναούς της Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει παραμείνει ακέραιος μέσα στο βάθος του χρόνου και λειτουργεί μέχρι σήμερα. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της. Ναός βυζαντινός με στρογγυλό τρούλο στα πρότυπα της Αγιάς Σοφιάς στην Κωνσταντινούπολη, με πανέμορφες τοιχογραφίες και υποβλητική ατμόσφαιρα.